Rytminen voimistelu

Maailman kaunein urheilulaji?

Rytmisen voimistelun sanotaan olevan maailman kaunein urheilulaji. Se on monipuolinen taitolaji, jossa musiikki, voimistelijan liike ja väline muodostavat saumattoman kokonaisuuden. Rytmisen voimistelun ohjelma koostuu lennokkaista hypyistä, pyörivistä pirueteista sekä upeista tasapainoista ja notkeusosa-alueista, joihin yhdistyy välineiden taiturimainen käsittely. Lajissa käytetyt välineet ovat pallo, vanne, keilat, nauha ja naru. Tutustu lisää välineisiin tästä!

Huipputasolla laji vaatii fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien lisäksi urheilullisuutta ja taiteellisuutta. Lajin monipuolisuudesta sekä haastavuudesta johtuen, on harjoittelukin monimuotoista. Harjoituksissa harjoitellaan fyysisten ominaisuuksien lisäksi välinetekniikkaa sekä balettia ja yhdistetään opittuja taitoja ohjelmaksi. Lajissa harjoitellaan ja kilpaillaan sekä yksilönä että joukkueessa.

Lue lisää rytmisestä voimistelusta Voimisteluliiton sivulta

"Varpaankärkeä myöten ojennettu jalka nousee vaivattomasti korvan viereen, ja voimistelija pyörähtää kuin näkymätön korkokenkä jalassa täyden kierroksen. Samalla käsissä pyörivät keilat – eri suuntiin. Onnistunutta piruettia seuraa tanssiaskelsarja, jossa väline liikkuu kädessä ja jalat matolla, mutta voimistelija katsoo hymyillen yleisöön. Heitoissa väline nousee korkealle kohti kattoa ja napsahtaa sopivasti suoraan kuperkeikan tehneen voimistelijan käteen. Rytmiselle voimistelijalle arkipäivää on taiteilla korkeilla varpailla, katsoa maailmaa vanteen läpi ja taivuttaa selkää niin, että nuttura osuu takareiteen ja sen ohi. Tuhannet harjoitustunnit salilla johtavat kilpailusuoritukseen, jossa väline on jatkuvassa liikkeessä, notkeuden rajat ovat kadonneet ja voimistelija elää musiikkia satumaisen hetken ajan."

Tutustu rytmisen voimistelun ryhmiimme!