Vakuutukset ja lisenssit

Jumppaturva -vakuutus

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Järvenpää on vakuuttanut kaikki harrasteryhmien voimistelijat jumppaturva -vakuutuksella. Jumppaturva on harrasteryhmien jumppareiden tapaturmavakuutus. Vakuutus korvaa esim. harjoitustunnilla sekä seuran näytöksissä sattuneet tapaturmat kotimaassa. Vakuutuksessa ei ole omavastuuta eikä ikärajoja. Jumppaturva -vakuutus on voimassa, kun jäsenmaksu on maksettu. Huomioi, että kilpailuihin osallistuvilla valmennus- ja harrastekilparyhmien voimistelijoilla ei ole oikeutta jumppaturva -vakuutukseen.

Tutustu Jumppaturva -vakuutukseen sekä toimintaohjeisiin tapaturman sattuessa täällä

Kilpailevien voimistelijoiden lisenssit

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi. Lisenssien osto tapahtuu seuran Hoika-jäsenrekisterin kautta. Ohjeet lisenssin hankintaan.

Rytmisen voimistelun kilpailuihin osallistuva tarvitsevat Kilpa A -lisenssin. Mikäli voimistelija osallistuu vain C-sarjan kilpailuihin, riittää lisenssiksi harrastelisenssi. Stara-tapahtumaan osallistuvat tarvitsevat vähintään Stara -lisenssin.

Kilpailevien voimistelijoiden vakuutukset

Lisenssin lisäksi kilpailevat voimistelijat tarvitsevat vakuutuksen, joka korvaa kilpailuissa ja harjoituksissa sattuneet tapaturmat. Lisenssin oston yhteydessä on mahdollisuus ostaa OP vakuutuksen Sporttiturvavakuutus, joka korvaa äkillisen tapaturman vuoksi sattuneen loukkaantumisen.
Lue lisää vakuutuksista ja Sporttiturvasta täällä.

Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä vakuutus, voi hän ottaa vakuutuksettoman lisenssin. Vakuutuksen kattavuus pitää selvittää omasta vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Maksamalla vakuutuksettoman lisenssin lisenssinhaltija vakuuttaa, että hänellä on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa lajin kilpailu- ja harjoittelutoiminnan sekä niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla.

Stara-Lisenssi

Myös Stara-tapahtumaan tarvitset Stara-lisenssin sekä vakuutuksen. Stara -lisenssiin voit tutustua täällä. Stara -lisenssin voit osto tapahtuu niin ikään seuran Hoika- jäsenrekisterin kautta. Katso ohjeet lisenssin ja vakuutuksen hankintaan ylempää.