Luokkakilpailusta Sarabeille kultaa ja kympin kärkeen yksilöissä

22.10.2019

Seuramme sai Voimisteluliitolta mahdollisuuden järjestää rytmisen voimistelun luokkakilpailut. Kilpailut järjestettiin 19.-20.10.2019 Keravalla Kurkelan koululla, jossa puitteet kilpailujen järjestämiselle on paremmat kuin omassa kaupungissamme.

Kilpailussa kilpailusarjoina olivat yksilöiden 2. luokan ja 5. luokan sarjat sekä kaikki joukkuesarjat. Lauantaina kisattiin 2. luokassa ja kaikki joukkuesarjat ja sunnuntaina jatkettiin 5. luokan kilpailulla. Kilpailuihin osallistui lähes 300 voimistelijaa 24 eri seurasta. Joukkuekilpailussa kilpaili 15 joukkuetta 7 eri seurasta. Kilpailupäivät olivat pitkiä, mutta tunnelma säilyi hyvänä ja kannustavana koko viikonlopun ajan.

Seuramme Sarabit - pre-nuorten nauhajoukkue kilpaili viiden nauhan ohjelmallaan  6. luokan joukkuekilpailussa. Sarabit saivat tuomareilta huippupisteet molemmista näytöistä ja voittivat suvereenisti oman sarjansa. Ensimmäisestä näytöstä pisteet olivat upeat 17.900 ja seuraavassakin korkeat 15.900! Yhteispisteet olivat siis huimat 33.800! Ihan parhaanseen suoritukseen Sarabit eivät hyvistä pisteistä huolimatta päässeet ja treenisalilla riittää tehtävää myös tulevina viikkoina. Hopealle voimistelivat SVS prenuoret pistein 25.550 ja pronssille Elise - Vantaan prenuoret pistein 24.600.

Sarabit -joukkueessa voimistelevat Nella Aaltonen, Nea Civil, Minttu Hänninen, Cecilia Skyttä ja Emmi Valkama. Joukkuetta valmentaa Natalia Burmak.

Kaikkien joukkuesarjojen tulokset ovat nähtävissä Kisanetissä.

Joukkuekilpailun päätyttyä ja palkinnon jakojen jälkeen vuoroon pääsivät 2. luokan yksilöt. Elisejärvenpääläiset Valma Lehti ja Kristina Galkina kilpailivat sarjassa pakollisella valmiilla vapaaohjelmalla sekä vapaavalintaisella välineellä, joka molemmilla oli vanne. Kaksikosta kumpainenkin sijoittui yhteispisteillään kategoriaan 3. Kilpailun voitti Olarin voimistelijoiden Carolina Närjä.

Sunnuntaina jatkettiin 5. luokan kilpailulla. Elisejärvenpääläisillä oli vahva osanotto tähän sarjaan, sillä kilpailussa nähtiin peräti 4 seuramme voimistelijaa. Parhaiten seuramme tytöistä onnistui Emmi Valkama, joka sijoittui yhteispisteillä 38.600 kilpailun kuudenneksi Emmi onnistui hienosti välineohjelmillaan ja uusi vauhdikas naruohjelma toi hänelle parhaimmat pisteet. Kympin sakkiin mahtui myös seuramme Nea Civil. Nean yhteispisteet olivat 37.800 ja parhaimmat pisteet Nea sai keilaohjelmallaan. Nean sijoitus siis 10. Minttu Hänninen sijoittui yhteispistein 31.700 kilpailun 28. ja Miila Halonen yhteispistein 30.150 kilpailun 35. Minttu ja Miila keräsivät molemmat parhaimmat pisteet keilaohjelmillaan. 5. luokan mitalit menivät Olarin Voimistelijoille, joista päivän paras oli Julia Paasikivi.

Yksilösarjojen tulokset ovat myös nähtävissä Kisanetissä

Kilpailujärjestelyt sujuivat varsin hyvin ja Kurkelan koulu tilana sopi hyvin kilpailuillemme. Kiitos paljon kaikille upeille voimistelijoille sekä valmentajille ja tuomareille. Kiitos kaikille kilpailua tukemassa oleville yrityksille. Erityiskiitoset ylituomarina toimineelle Taru Kankaiselle sekä Kisanetin Alina Haapalainen-Kameneville sekä Kurkelan koulun kouluisäntä Annalle. Kiitos myös Elise - Järvenpään johtokunnalle sekä parhaalle talkooporukalle, jotka jaksoivat tehdä erittäin pitkiä päiviä.