Emma Rantalan upea huippu-urheilu ura päättyi vuoteen 2021

28.1.2022


Elise Järvenpään kasvatti Emma Rantala päätti huippu-urheilijan uransa vuoteen 2021 Suomen rytmisen voimistelun maajoukkueen kapteenina. 


8-vuotiaana Elise Järvenpään voimistelukoulussa harrastuksen aloittanut Emma on toiminut 14-vuoden uransa aikana upeana esikuvana sekä Elise Järvenpään- että muille nuorille voimistelijoille. Nuorena voimistelijana Emma ei varmastikaan osannut arvata että voimistelijan polku vie aina maajoukkueen kapteeniksi asti.


"Kilpaileminen alkoi hyvin pian voimisteluharjoitusten alettua ja vaikka Rantala koki kilpailemisen haastavaksi jännittämisen takia, hän jatkoi kilpailemista. Pärjääminen kilpailuissa ja itsensä voittaminen toivat onnistumisen tunteita."


Uransa huippu hetkeksi Emma kertoo vuoden 2016 EM-kilpailut, jossa joukkue sijoittui vanne-keilafinaalissa viidennelle sijalle. Tämä on samalla kautta aikain historian parhain tulos, rytmisessä voimistelussa.


Tällä hetkellä Emma opiskelee kemian tekniikkaa Aalto-yliopistossa, johon hän aikookin keskittyä nyt voimistelu-uran lopettamisen jälkeen. Voimistelu on ollut Rantalan elämässä isossa roolissa yli kymmenen vuoden ajan eikä hän siksi aijokaan jättää lajia kokonaan. Se missä roolissa voimistelu tulee jatkossa olemaan, ei Emma vielä tiedä.


Emma Rantalan lisäksi maajoukkueuransa vuoteen 2021 ovat lopettaneet myös Elisa Liinavuori (Elise Gymnastics), Olivia Nissinen (Elise Gymnastics), Inka Ora (Elise Gymnastics) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).


Kiitos Emma upeasta esimerkistäsi sekä esikuvana olemisesta. Paljon onnea tuleviin seikkailuihin! 


Voimisteluliiton uutiseen Emmasta sekä maajoukkueesta pääset tästä.