Kevätkauden ensimmäiset luokkakilpailut kilpailtiin virtuaalisesti!

12.5.2021

Myös tänä keväänä olemme joutuneet sopeutumaan koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin. Rajoitusten vuoksi normaaleja kilpailuja ei ole voitu kevään aikana pitää, mutta innovatiiviset ratkaisut ovat mahdollistaneet paluun kilpailuihin. Kevään kilpailuja järjestetään  nyt virtuaalisesti Vikis- alustalla. Voimistelijat ympäri Suomen tallentavat Vikis-alustalle kilpailusuorituksensa kuhunkin kilpailuun, jota tuomarit tuomaroivat etäyhteyksien välityksellä kilpailupäivänä. Yleisö on voinut seurata kilpailua stream -tallenteen kautta. Myös Elise - Järvenpää on ottanut kehityksen positiivisena haasteena vastaan.

Kevään ensimmäiset luokkakilpailut käytiin virtuaalisena 8.-9.5.2021.  Kilpailuluokkina olivat 1. ja 4. luokan kilpailut sekä JM- ja M-luokat. 

Lauantaina kilpailtiin 4. luokan kilpailu, jossa mukana oli seuramme Peppi Hein. Peppi on viimeksi päässyt kilpailemaan viime syksynä. Yli puolen vuoden mittaiseksi venynyt kilpailutauko oli omiaan lisäämään jännitystä. Ahkerasti kevään harjoitellut Peppi kilpaili sarjassaan omalla vapaaohjelmallaan sekä vanne- ja keilaohjelmillaan. Yhteispisteissä Peppi sijoittui hienosti kategoriaan 2. 

Sunnuntaina vuoroon pääsivät kauan odotettu 1. luokka. Seuramme 1. luokan voimistelijat ovat koronan vuoksi joutuneet odottamaan kilpailuareenoille pääsyä yli vuoden, sillä viime vuonna luokkakilpailut peruttiin sekä keväältä että syksyltä. Nyt kilpailuvuoroon vihdoin seurastamme pääsivät Louna Virsunen ja Fiona Soininen, joille kilpailu oli ihan ensimmäinen! Molemmat tytöt onnistuivat valmiissa vapaaohjelmassa hienosti ja sijoittuivat kategoriaan 1. jaetulle 23. sijalle pistein 9.950. 

Vallisevan tilanteen vuoksi Lajin kehittämisryhmän päätöksellä kevään luokkakilpailuista voidaan tehdä luokkanostot vain luokissa 1. ja 2., mikäli kaikilla alueilla on harjoittelu – ja kuvausmahdollisuus kaupunkien saleissa noin viikkoa ennen kyseistä kilpailua. Ylemmistä luokista (3.-6.) ei keväällä tehdä luokkanostoja. Päätös koskee sekä virtuaalisesti että mahdollisesti myöhemmin kevätkaudella koronatilanteen salliessa livenä järjestettyjä kilpailuja.

Kilpailusäännön mukaisesti lajin kehittämisryhmä vahvistaa luokkanostot puolivuosittain, kevään osalta kesäkuussa. Luokkanostot ovat virallisia vasta tämän vahvistuksen jälkeen.

Onnittelemme lämpimästi kilpailu-uran menestyksekkäästi aloittaneita Lounaa ja Fionaa sekä kovatasoisessa 4. luokassa kisaavaa Peppiä hienoista suorituksista. Onnittelut myös valmentaja Natalia Burmakille hienosta työstä.

Ensi viikonloppuna virtuaalikisat jatkuvat TLS Cupin osalta, jonne osallistuvat Sarabit -nuorten joukkueemme sekä kattava ryhmä yksilövoimistelijoita Sarafinat ja Kiarat- ryhmistämme.