Maajoukkuevoimistelijamme kisasivat kansainvälisessä online-kilpailussa

14.4.2021

Naisten maajoukkue

Suomen Voimisteluliitto järjesti perjantaina 9.2.2021 rytmisen voimistelun kansainvälisen online-kilpailun. Verkon välityksellä käytyyn kilpailuun osallistui 15 yksilövoimistelijaa ja 9 joukkuetta yhdeksästä eri maasta. Mukana olivat molemmat seuramme maajoukkuevoimistelijat joukkuesarjoissa: Emma Rantala naisten maajoukkueessa ja Nella Aaltonen nuorten maajoukkueessa.

Naisten joukkuekisassa Suomen maajoukkue voimisteli kolmanneksi yhteispistein 70,65 (pallo-ohjelmasta 36,10 ja vanne-keilaohjelmasta 34,55). Kilpailun voitto meni pisteet 83,85 voimistelleelle Venäjän joukkueelle, hopeasijan nappasi Israel pistein 72,20. 

– Tähänastisista online-kilpailuista tässä kisassa saimme parhaimmat kisafiilikset aikaiseksi. Eli kisaaminen tuntui eniten samalta kuin normaaleissa kilpailuissa yleensä. Saimme tehtyä molemmat ohjelmat täsmällisesti ja itsevarmasti, ja suoritukset riittivät ennätyskokonaispisteisiimme, kehuu maajoukkueen kapteeni Emma Rantala online-kisaa voimisteluliitolle. 

Koronavirustilanteen vuoksi Suomen maajoukkue on pitänyt kilpailutuntumaansa yllä vain virtuaalikisojen avulla. Perjantain online-kilpailu olikin joukkueelle tärkeä valmistava harjoitus loppukevättä ajatellen. Maajoukkueen kevätkauden tärkein kilpailu on kesäkuussa Bulgariassa, jossa jaossa on paitsi rytmisen voimistelun Euroopan mestaruus myös viimeinen joukkuepaikka Tokion olympialaisiin. 

Suomen kisakokoonpanossa voimistelivat Emma Rantalan (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää) lisäksi Assi Johansson (Elise Gymnastics), Elisa Liinavuori (Elise), Milja Närevaara (Elise), Viliina Sipilä (Elise) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura). Joukkuetta valmentavat Laura Ahonen ja Anna Airaksinen.

Myös Suomen nuorten maajoukkue voimisteli perjantain online-kisassa kolmannelle sijalle. Nuorten joukkuesarjan voitti hurjat pisteet voimistellut Venäjä (64,80). Hopeaa otti Sveitsi (44,90). 

– Oli jännittävää mutta ihanaa päästä kisaamaan pitkästä aikaa. Tämä kilpailu oli meille todella hyvää kokemusta. Kiitos Voimisteluliitolle hyvistä järjestelyistä! iloitsivat Suomen nuorten maajoukkueen voimistelijat. 

Suomalaiset ansaitsivat pallo- ja nauhaohjelmistaan yhteispisteet 38,95. Kisakokoonpanossa voimistelivat Nella Aaltonen (Elise Järvenpää), Miisa Kurvi (Imatran Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise), Annastiina Polishchuk (Elise Vantaa), Mimosa Turunen (Turun Pyrkivä) ja Amanda Virta (Turun Pyrkivä). Joukkuetta valmentavat Iida Ritokoski ja Sirja Lepistö.

Myös nuorten joukkueen kauden päätavoitteena siintävät kesäkuun EM-kilpailut Bulgariassa.


Online -kilpailun tulokset löytyvät kokonaisuudessaan Kisanetistä.


Tsemppiä Emma ja Nella kevään kisoihin!Nuorten maajoukkue