Miila Halonen varasijalla Minirinkiin!

3.3.2020

Voimisteluliitto on 28.2. julkaissut vuoden 2020 Minirinkien ja N-ryhmän valinnat. Voimisteluliiton valmennusrinkeihin kuuluvat naisten maajoukkue, nuorten maajoukkue, N-ryhmä ja Miniringit.

17.-19.1.2020 Kisakalliossa järjestetylle Minirinkien 1 ja 2 valintaleireille osallistui vuosina 2008 - 2012 syntyneitä voimistelijoita yhteensä noin 200 voimistelijaa 20 eri seurasta.

Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Järvenpään voimistelijoista Miila Halonen on valittu 08-09 -syntyneiden minirinkiin varasijalle.

Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmän mukaisesti Miniringin leiritoiminnan päätavoitteita ovat seuravalmennuksen laadun nostaminen, perusvoimistelun tason nostaminen ja joukkuevalmiuksien lisääminen. Ryhmään valituilla ja siinä paikkansa vastaanottavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Tavoitteena on myös lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea. 

Valintakriteerit minirinkeihin: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet, harjoitusmotivaatio, lajiin soveltuva antropometria, keskittymiskyky sekä yhteistyöhalu ja kyky toimia osana ryhmää. Lisäksi leirillä tehtyjä lajinomaisia liikkuvuustestejä ja välintekniikan tavoiteliikkeitä on käytetty valintojen tukena.


Valitsijoina toimivat rytmisen voimistelun valmennuksen johtoryhmän jäsenet Laura Ahonen (naisten maajoukkueen päävalmentaja), Larisa Gryadunova (nuorten olympiavalmentaja) ja lajipäällikkö Emma Tast sekä nuorten maajoukkueen 2019 vastuuvalmentaja Iida Ritokoski, Klara Kodra, Silja Ahonen, Katja Volkova ja Suvi Niemi. Myös leirin kouluttajat Maria Novikova (CZE), Irina Yushina, Irina Petukhova ja Marina Petrakova ovat pyydettäessä antaneet oman asiantuntija-arvionsa valintoihin. Rytmisen voimistelun lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut valinnat.  

Miniringeille järjestetään yhteensä 5 Voimisteluliiton tukemaa leiritystä. Myös seura tukee rinkiin valittujen voimistelijoiden osallistumiskustannuksissa.


Onnittelut Miilalle ja valmentaja Natalia Burmakille valinnasta.