Nella Aaltonen on valittu Minirinkiin. Miila Halonen ja Nea Civil varasijoilla

3.3.2019

Voimisteluliitto on  27.2.2019 julkaissut vuoden 2019 valmennusrinkien valinnat. Voimisteluliiton vamennusrinkeihin kuuluvat naisten maajoukkueen lisäksi nuorten maajoukkue, N- ryhmä ja Minirinki 1 vuosina 2007-2008 syntyneille sekä Minirinki 2 vuosina 2009-2011 syntyneille. Minirinkien valintaleirille osallistui yhteensä lähes 200 voimistelijaa 20 eri seurasta.

Elise – Järvenpään voimistelijoista Nella Aaltonen (2007) on valittu vuonna 2007-2008 syntyneiden Minirinkiin. Minirinki 1 varasijoilla ovat myös Elise – J:n Miila-Maxine Halonen (2008) ja Nea Civil (2007). Valinnat kokonaisuudessaan löytyvät voimisteluliiton sivulta.

Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmän mukaisesti Miniringin leiritoiminnan päätavoitteita ovat seuravalmennuksen laadun nostaminen, perusvoimistelun tason nostaminen ja joukkuevalmiuksien lisääminen. Ryhmään valituilla ja siinä paikkansa vastaanottavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Tavoitteena on myös lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea.

Valintakriteerit minirinkeihin: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet, harjoitusmotivaatio, lajiin soveltuva antropometria, keskittymiskyky sekä yhteistyöhalu ja kyky toimia osana ryhmää. Lisäksi leirillä tehtyjä lajinomaisia liikkuvuustestejä ja välintekniikan tavoiteliikkeitä on käytetty valintojen tukena.

Valitsijoina toimivat rytmisen voimistelun valmennuksen johtoryhmän jäsenet Klara Kodra (nuorten olympiavalmentaja), Laura Ahonen (naisten maajoukkueen päävalmentaja), Larisa Gryadunova (nuorten olympiavalmentaja), lajipäällikkö Emma Tast sekä Silja Ahonen. Lisäksi leirin kouluttajat Irina Yushina, Irina Petukhova, Minna Mäkinen ja Marina Petrakova ovat antaneet oman asiantuntija-arvionsa valintoihin.

Miniringeille järjestetään vuoden aikana viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriä Kisakallion urheiluopistolla.

Onnea valinnasta Nella, Miila ja Nea sekä valmentaja Natalia Burmak.