Sarabit mitaleille Miss Valentine -kilpailussa!

4.3.2020

Kansainvälinen, arvostettu Miss Valentine -kilpailu järjestettiin peräti 26. kerran Viron Tartossa 26.2.-1.3.2020. Tänä vuonna kilpailun yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa Pohjoismaiden ja Baltian alueella myös maailman huippunaisten välinen Grand Prix -kilpailu.

Voimisteluliitto valitsi joulukuussa kilpailuun lähtijät ja pre-nuorten mestaruuden voittanut sekä menestyksekkäästi koko syksyn voimistellut Sarabit -joukkue ansaitsi paikkansa kilpailuun. Syksyllä kansallisissa kilpailuissa kilpailtiin ainoastaan viiden nauhan ohjelmalla. Kilpailupaikan varmistuttua treenisaleilla ryhdyttiin ahkeroimaan nauhaohjelman lisäksi myös viidellä vanteella, sillä kansainvälisissä kilpailuissa nuorten joukkueet kilpailevat kaksiottelussa nauha- ja vanneohjelmilla.

Joukkue matkusti torstaiaamuna laivalla ja bussilla Viron Tarttoon. Myöhään torstai-iltana tytöt pääsivät podium -harjoituksessa kisamatolle harjoittelemaan ohjelmansa.  Harjoitukset pidettiin vasta päivän kilpailujen päätyttyä ja Sarabien harjoitusaika podiumilla oli viimeisten ryhmien joukossa klo 22. 00-22.12. Podium oli suunniteltu olevan yhdessä Norjan nuorten joukkueen kanssa, mutta Norjan joukkue ei osallistunutkaan harjoitukseen. Tämä mahdollisti Sarabeille koko 12 minuutin harjoitusajan kisamatolla. Harjoitus sujui melko hyvin, mutta matkustuspäivän väsymystä oli nähtävillä jo.

Ensimmäinen kilpailupäivä oli perjantaina, jolloin nuorten joukkueet kilpailivat viiden vanteen ohjelmilla. Sarabien kilpailuvuoro oli alkuillasta klo 16.30 aikaan. Joukkueen avausohjelmassa näkyi vielä jännitys. Ohjelmaan mahtui muutamia virheitä erityisesti ohjelman alkupuolelle, mutta loppua kohden ohjelma alkoi sujua paremmin. Virheittä eivät selvinneet muutkaan joukkueet ja lopulta sarabit sijoittuivat hienosti kilpailun 2. sijalle pistein 13.400. Tästä oli hyvä jatkaa seuraavaan kisapäivään. Illalla tytöt pääsivät seuraamaan vielä FIG Grand Prix -sarjan voimistelijoiden podium-harjoitusta, jonka aloittivat upeat Venäjän yksilöt joukossaan mm. Arina Averina, Lala Kramarenko ja Ekaterina Selezneva.

Nuorten joukkueiden kaksiottelua jatkettiin lauantaina päivällä. Vuorossa olivat viiden nauhan ohjelmat. Tytöt esiintyivät jo selkeästi rohkeammin kuin perjantaina vanteella, mutta ohjelmaan mahtui myös pari virhettä. Sarabit kuitenkin onnistuivat säilyttämään paikkansa tulostaulukossa saadessaan vaikeasta nauhaohjelmastaan 12.850 pistettä. Yhteispistein 26.250 Sarabit sijoittuivat nuorten joukkueiden kokonaiskilpailun hopealle. Hopeamitalit pujotettiin tyttöjen kaulaan juhlallisin palkintoseremonioin. Lauantai-illan kruunasi FIG naisten Grand Prix -kilpailun jännittävä 4-ottelu, jonka voiton vei Venäjän Arina Averina.

Sunnuntaina Sarabien kilpailu jatkui vannefinaalissa, jossa tytöt pääsivät näyttämään taitonsa. Joukkueen valmentaja Natalia oli onnistunut karistamaan tyttöjen jännityksen pois ja matolla nähtiin rohkea ja itsevarma joukkue. Ohjelma sujui hienosti ja tarkasti. Tuomarit palkitsivat joukkueen ennätyspisteillä 18.000 ja Sarabit saivat jälleen hopeiset mitalit kaulaan. Näin ollen Sarabit matkasivat maanantaina kotiin kahden hopeamitalin kera Miss Valentine -kilpailusta, joka olikin osalle voimistelijoista ihan ensimmäinen ulkomailla käyty kansainvälinen kilpailu. Nuorten joukkueiden sarjan voitti virolaisjoukkue SK Nord. Sunnuntai-iltana päästiin ihailemaan myös FIG Grand Prix -sarjan finaalit sekä kilpailugaala. Illalla tytöt osallistuivat vielä kilpailun päätösbankettiin, jossa pääsivät tapaamaan myös Grand Prix -kilpailussa voimistelleita idoleitaan.

Sarabit joukkueessa voimistelevat Cecilia Skyttä, Emmi Valkama, Minttu Hänninen, Nella Aaltonen, Marina Senjuk ja Nea Civil. Joukkuetta valmentaa Natalia Burmak.

Sarabit kiittävät valmentaja Natalia Burmakia, kannustusjoukkoja sekä tukijoitaan Bright Finland Oy:tä sekä Piruetti Oy:tä.

Miss Valentine -kilpailu oli joukkueelle hieno kokemus. Kilpailujärjestelyt olivat upeat ja kaikki toimi suunnitellusti. Sarabit -joukkue palasi valmentajansa Natalia Burmakin kanssa Suomeen maanantaina 2.3. Nyt kotisalilla treenataan pari päivää, ennen kuin joukkue perjantaina matkustaa Ruotsin Kristianstadiin Pohjoismaiden mestaruus -kilpailuihin.